PRESENTACIÓ

BENVOLGUTS PARES, MARES, FILLETS I FILLETES I TOTS ELS QUE ENS VISITAU,
AQUEST ESPAI QUE POSAM A LA VOSTRA DISPOSICIÓ US PERMETRÀ A MÉS DE ANAR VEGENT EL QUE FEIM, OPINAR SOBRE EL QUE VEGEU.
ESPERAM QUE US AGRADI I QUE HI PARTICIPEU.
GRÀCIES.

dijous, 26 de novembre del 2009

LES GALLINES

AQUESTA SETMANA LA CLASSE DE LES GRANOTES HA DECIDIT ESTUDIAR LES GALLINES. I HEM PENSANT LES SEGÜENTS PREGUNTES :
-A ÒN VIUEN LES GALLINES? A ÒN LES CRIEN?
-CÒM NEIXEN?
-COM CAMINEN?
-SÓN MÉS GROSSES LES GALLINES O ELS GALLS?
-QUÈ MENGEN LES GALLINES?
-SÓN TOTES IGUALS LES GALLINES?
-EN QUE ES DIFERENCIEN ELS GALLS DE LES GALLINES?
-LES GALLINES VOLEN? PERQUÈ NO?
-PER QUÈ PONEN OUS LES GALLINES?
-D’ÒN VA SORTIR LA PRIMERA GALLINA?
PARES I MARES, AMB AJUDA DELS VOSTRES FILLS I FILLES CERCAU INFORMACIÓ I CONTESTAU-LES EN AQUEST BLOG.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

LAS GALLINAS VIVEN EN GRANJAS Y NACEN DE UN HUEVO.MANUEL DICE QUE EL GALLO ES MAS GRANDE QUE LA GALLINA.TAMBIEN COMENTA QUE COMEN GUSANOS...NO VUELAN PORQUE NO TIENEN LAS ALAS GRANDES.EL DICE QUE LA PRIMERA GALLINA NACIÓ DE UN HUEVO..PERO NO SABEMOS QUIEN PUSO EL HUEVO.
MANUEL GUERRERO

Raquel ha dit...

Raquel: Las gallinas viven en el gallinero.Las crían en la granja.Nacen dentro de un huevo.Caminan con las patas y son más grandes que los gallos. Comen maíz y gusanos.Las gallinas son diferentes entre sí en el color. El gallo se diferencia de la gallina porque tiene la cresta más grande.No vuelan porque tienen las alas pequeñitas y tienen huevos para tener pollitos. Una gallina ya estaba viva hace mucho tiempo y puso un huevo y salió la segunda gallina.
por Raquel

MIQUEL PONS PEREZ ha dit...

Les gallines viuen a les granges i les crien en un galliner.Neixen d'un ou.Caminen amb ses dues pates.Els galls son més grossos que les gallines.Les gallines mengen cus, blat..Son diferentes unes de les altres.Els galls tenen la crsta més grossa.Les gallines no volen perque tenen les ales molt petites.Les gallines posen ous per tenir pollets.La primera gallina va sortir d'un ou.

ALBA MERCADAL ha dit...

Les gallines viuen a la granja,en un galliner,neixen dels ous i caminen amb dues potes,mengen:pinso,gra,cucs,pa,etc.El gall es el mascle,es mes gran i te la cresta,barbeta i cua mes groses.La gallina es la femella i posa els ous perque neixin els pollets.(Primera gallina de un ou.Qui va posar el ou?)

fionairoser ha dit...

Na Fiona diu: Que els galls tenen la cresta més grossa que les gallines. Que neixen dels ous. Tenen ses ales petites i per aixó volen molt poc, casi no volen.
Mengen miques de pa.Viuen dins granjes i mengen pienso i les que viuen lliures mengen el que li dona la gent, pa etc..Els pollets criden a les seves mares gallines fent piu piu...

Laia Muñoz ha dit...

les gallines volen poc pqrque tenen les ales petites i pesen massa. Les gallines no tenen esperó i els galls sí. El gall canta i la gallina cloca. Les gallines caminen i corren molt ràpid. La gallina menorquina és de color negra. Mengen blat dindi i pa banyat.

GIBET ha dit...

Gibet: Ses gallines viuen als galliners o al camp , neixen d'un ou i caminen amb ses pates. Els galls són més grossos que les gallines i tenen una cresta grossa i a les pates tenen esperons. També es diferencien en la manera de cantar i ho hem pogut comprovar amb un vídeo que he vist a s'ordinador on un gall cantava molt fort. Els galls també tenen una cua més llarga que la de les gallines i ni galls ni gallines poden volar perquè tenen ses ales molt petites. Ses gallines posen ous perquè noltros en poguem menjar. No sabem ni quan ni com va néixer la primera gallina però ho hem cercat i sembla que fa 5.000 anys n'hi va començar a haver a un país molt enfora que es diu Xina.

Júlia ha dit...

Na Júlia diu que ses gallines viuen al camp i a ca l'avi. No volen perque pesen massa. També mengen herbes, pa, pienso, tomatics... Viuen en grup i una es la qui comanda a ses altres. Tenen un bec molt fort, ses potes estan recobertes de escames i acaben amb unes ungles molt fortes. El gall canta, la gallina cloqueja i el pollet piula.

Anònim ha dit...

En Tsunami diu que les gallines viuen a les granges dins un galliner, neixen dels ous i caminen amb dues potes. Els galls son més grossos i tots dos mengen pinso, cucs i pá. Diu que no son totes iguals, que hi ha de diferents colors i tamanys. Una diferència que hi ha entre el gall i la gallina es que el gall té la cresta més grossa, també que la gallina posa ous i el gall no. Les gallines no volen perque tenen les ales molt curtes. Posen ous per reproduir-se i la lògica li dur a pensar que la primera gallina va nèixer d'un ou però aquest es el gran dubte mundial: que va ser primer l'ou o la gallina??

Salutacions a tots/es!!

marina.nuria@yahoo.es ha dit...

Na Núria ha dit..Les gallines viuen a n.es gallines juntament amb un gall que les comande.No volen perque ses ales son curtes.Menjan pinso,cucs i restes de menjar de ses persones com pell de patates,de verdures..(Na Núria diu que els ous des galliner de l.aví son molt bons)D.on va sortir la primera gallina?Na Núria diu que cerqui sa resposta a un diccionari!

Silvia ha dit...

Na Silvia diu que les gallines viuen a nes galliner i per al camp, que neixen d'un ou i que caminen amb les potes.Menjen blat dindi, herbes, cucs....
Hi ha gallines de diferents colors i mides. Els galls son mes grossos, tenen sa cresta mes grossa i cantan de bon matí.Les gallines no volen, perque tenen ses ales curtes.Fan ous per tenir pollets i aixi son "Mamàs".

Anònim ha dit...

NA LAIA PALACIOS DIU QUE LES GALLINES VIUEN A LES GRANJES, SON MES PETITES QUE ELS GALLS I NO PODEN VOLAR PERQUE TENEN LES ALES MOLT PETITES. ELS GALLS TENEN LA CRESTA MES GROSSA I CANTEN MES FORT QUE LES GALLINES.
LES GALLINES MENGEN PA BANYAT, CUCS I BLAT D'INDI.
LES GALLINES POSEN OUS IN ELS GALLS NO.

Aina ha dit...

Ses gallines menjen pa banyat, fan ous i se'n van a durmi prest.