PRESENTACIÓ

BENVOLGUTS PARES, MARES, FILLETS I FILLETES I TOTS ELS QUE ENS VISITAU,
AQUEST ESPAI QUE POSAM A LA VOSTRA DISPOSICIÓ US PERMETRÀ A MÉS DE ANAR VEGENT EL QUE FEIM, OPINAR SOBRE EL QUE VEGEU.
ESPERAM QUE US AGRADI I QUE HI PARTICIPEU.
GRÀCIES.

dijous, 26 de novembre del 2009

ELS PARDALS O TAULADERS

LA CLASSE DELS PONIS ESTUDIANT LES AUS HEM PENSAT APROFONDIR EN ELS PARDALS.
PER AIXÒ HEM PENSAT ALGUNES PREGUNTES QUE VOLDRIEM QUE CONTESTESSIU DES DE CASA VOSTRA. LES PREGUNTES SÓN LES SEGÜENTS:
- PER QUÈ VOLEN? PER QUÈ VOLEN TAN RÀPID?
- COM MENGEN?
- COM ES QUE TENEN BEC?
- COM NEIXEN?
- PER QUÈ TENEN PLOMES? TENEN LES PLOMES DIFERENTS A ALTRES AUS?
- PER QUÈ AMB ELS OUS DELS PARDALS NO PODEN FER TRUITA I AMB ELS DE GALLINA SI
- COM TENEN LES CAMES ELS PARDALS? PER QUÈ NO LES TENEN LLARGUES?
- PER QUÈ ELS FALCONS CACEN MÉS QUE ELS PARDALS?
- PER QUÈ ELS PADALS SÓN MÉS PETITS QUE ALTRES AUS?
- COM FAN ELS NIUS?
- PER QUÈ ELS PARDALS TENEN EL BEC MÉS PETIT QUE ALTRES AUS?
- COM FAN ELS OUS?
ESTEIM MOLT CONTENTS DE COM VAREU REPONDRE PER LES TORTUGUES, ARA TOCA FER-HO AMB ELS PARDALS.

15 comentaris:

jessi ha dit...

na jessi medina diu que els pardals menjan insectes i llavors.

Auba ha dit...

N'Auba ha dit que els pardals tenen ses plomes per volar, tenen ses pates curtes i fan els nius amb fulles de pi i palla.

Unknown ha dit...

en joel diu que es pardalets fans els nius per possar a dins els ous i despres surten pollets

MARC REYNES ha dit...

Els pardals volen per que tenen ales ho fan rapid perque tenen ses ales grosses i tenen plomes.
Mengen amb es bec i tenen bec per poder agafar els insectes que estan amagats i per donar de menjar als pardalets petits. Tenen plomes per abrigar-se de s'aigua i des fred. Tenen ses pates curtetes i primetes.
Els falcons son caçadors i van molt vius per que tenen els ulls molt grossos. Els nius els fan amb plomes, herbes i excrements i ho colocan tot amb el bec.

BELÉN ha dit...

Na Belén diu que els pardals nèixen d'ous;
Que els Falcons cacen més perque son molt grans i tenen uns ulls molt grossos i que fan els nius amb
herbes amb l'ajuda del bec.

Anònim ha dit...

Na judith espinosa diu que els pardals mengen qualsevol tipus de llavor: maiz o escaiola i tambe fruites secas.
Els pardals neixen dún ou.

Anònim ha dit...

En david Romeo diu que els pardals fan els nius amb trosets petits llenya i palla,tenen es bec petit perque sinos lis pesa molt i menjan cucs.

fornells57 ha dit...

En Roger diu que els pardals petits no poden volar perquè quan neixen no tenen plomes; també ens explica que mengen cucs i llavors i quan són petits la seva mare els hi dóna al bec, ja que ells encara no tenen força per agafar el seu aliment.
Neixen dels ous i suposam entre tots que fan una mica com les tortugues que trenquen l'ou amb el bec.
No podem fer truita amb els ous de pardal, en Roger troba que és que dins hi ha un pardal i per tant no pot ser que el fregim, però hem parlat que possiblement és perquè els ous són tan petits que seria impossible que ens sortís ni un ou fregit!!
Els nius, són les seves cases, i en Roger ens explica que el fan amb pals, herbes,... i ara mateix no sap que més hi posen.

fionairoser ha dit...

Na roser diu que es pardals volen perque tenen les cames curtes.Els tauladers fan nius amb herba i palla. Ho fan amb és bec.Neixen dels ous.Ses femelles canten més que els mascles

Judit M. ha dit...

Na Judit M. diu que els pardals tenen bec per poder agafar els cucs amagats a la terra. Si tinguessin mans, no podrien volar i per aço tenen les ales. Quan neixen no tenen plomes i no poden volar.

LAIA MARIA ha dit...

Els pardals poden volar perquè tenen ales i volen molt ràpid perquè les mouen molt ràpid. Els pardals menjen amb es bec i neixen dels ous. També diu que tenen plomes per protegir sa pell. Cada au té ses plomes diferentes o ho hem pogut veure comparant lloros, periquitos, mussols, ànecs, gallines, ... Els pardals tenen ses cames curtes perquè són petits i s'alimenten de cucs, larves, pa i tot el que a sa gent tira o li cau per es carrer. Amb ses pates i es bec fan es niu d'herba seca i el fan a un forat d'un arbre o dalt d'una teulada.

Toni Onis ha dit...

En Toni Onis a dit que els pardals ten alas per volari las plumas les ajuda per volar fort.Neixen dins ous.Menjen insecti llavors,a les petites las seva mare els hi dona a bec.Fan nius amb herba i palla i las colocan amb bec.Ai pardals que canta mes fort i mes flugix i ten la boca mes gros i mes petit.

MIQUEL MOYA ha dit...

En Miquel Moya diu que el pardal més gros és l'estruç.Pot arribar a medir 2 m.i els seus ous són com una pilota i es poden menjar i fer truites enormes.El pardal més petit és el colibrí, alguns no fan més que 6 cm.(aquets ous son molt petits per fer una truita). Altres pardals poden canviar de color per camuflar-se com la perdiu nival.Demà durem un llibre de pardals i la prodreu veure.Adeu!!.

TONI GOMILA ha dit...

En Toni Gomila diu que els perdals neixen dels ous i que quan son petits no tenen ales i la mare lis du el menjar a la boca. Menjen de insectes i llavors perque tenen el bec petit, i amb ell poden agafar l'aliment. Poden volar perque tenen ales cubertes de plomes que mouen molt ràpid per amunt i per avall, i les patetes les tenen molt primes i curtes per poder-les posar arrufadetes al seu cos quan descansen o dormen.
Els falcons son molt mes grossos i molt mes ràpids que els perdals, son rapaços i per aixó s'alimenten de perdals i aus mes petites que ells.

Jordi ha dit...

Els pardals neixen dels ous. Mengen insectes, cucs i llavors, també del que l'home deixa al terra: molles de pa, trossos de coques, etc. El mascle és el més cridaner, mentre que la femella és la més callada ja que és la que roman al niu covant els ous i protegint les cries i així no crida l'atenció dels seus depredadors.